Ενισχύεται η ευρωπαϊκή αγορά πρόσβασης στο Διαδίκτυο

Νέες υπηρεσίες δίνουν σημαντική ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά πρόσβασης στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Πληροφορικής (European Information Technology Observatory - EITO). Σύμφωνα με τα βασικά πορίσματα της έκθεσης, ο κύκλος εργασιών των εταιρειών που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς καθώς ο τομέας έχει επεκταθεί κατά 10% τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον, υπηρεσίες όπως το τηλέφωνο μέσω Διαδικτύου και οι πωλήσεις online βίντεο ενισχύουν ακόμα περισσότερο την αγορά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΙΤΟ, Bruno Lamborghini, στην άνθηση της αγοράς πρόσβασης στο Διαδίκτυο συμβάλλουν εξίσου οι καινοτόμες υπηρεσίες και οι χαμηλές τιμές: 'Οι γρήγορες συνδέσεις στο Διαδίκτυο προσφέρονται σήμερα σε συνδυασμό με τηλεφωνικές υπηρεσίες και με υπηρεσίες παροχής ταινιών και μουσικής. Παράλληλα, οι τιμές για τη μεταφορά δεδομένων πέφτουν συνεχώς. Αν πριν από ένα χρόνο η συνήθης προσφερόμενη ταχύτητα ήταν 1 Megabit/δευτερόλεπτο, σήμερα αυτή η ταχύτητα έχει διπλασιαστεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ΕΙΤΟ, μέχρι το τέλος του 2008 θα υπάρχουν 114 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις στη Δυτική Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει διείσδυση της ευρυζωνικότητας στο 26% του πληθυσμού'.

Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΙΤΟ, με κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 8,4 δισ. ευρώ για το 2008, ποσό που αντιπροσωπεύει αύξηση 8,5 σε σχέση με πέρυσι. Η Γαλλία παρουσιάζει την μεγαλύτερη αυξητική τάση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 22,5% και μερίδιο 13,6% της ευρωπαϊκής αγοράς, ίσο με αυτό της Μεγάλης Βρετανίας. Δυναμική εμφανίζεται και η ισπανική αγορά, με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 7,6%, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2009.

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης, καθώς και εξειδικευμένες εκθέσεις για κάθε χώρα, είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΙΤΟ.

Μάθετε Περισσότερα