Εκδήλωση για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο στην Αθήνα

27.06.2008

Ενημερωτική ημερίδα για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής, στις 4 Ιουλίου στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών). Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα προγράμματα Ενέργεια, ΙΔΕΕΣ, Ερευνητικές Υποδομές, Έρευνα προς όφελος των ΜΜΕ.

Στόχος των εκδήλωσης, που διοργανώνενται σε συνεργασία με τον ΕΟΜΜΕΧ, είναι η πληροφόρηση σχετικά με ανοιχτές και αναμενόμενες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων:

- Ενέργεια: η πρόσκληση υποβολής προτάσεων ανακοινώθηκε στις 29 Απριλίου 2008 με προϋπολογισμό 147 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 8 Οκτωβρίου 2008
- ΙΔΕΕΣ: η πρόσκληση υποβολής προτάσεων 'Starting Grants' αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα
- Ερευνητικές Υποδομές: η πρόσκληση υποβολής προτάσεων ανακοινώθηκε στις 6 Μαΐου 2008, με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 11 Σεπτεμβρίου 2008
- Έρευνα προς όφελος των ΜΜΕ: η πρόσκληση υποβολής προτάσεων 'Έρευνα προς όφελος των ενώσεων για τις ΜΜΕ' αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Κύριοι ομιλητές είναι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Α. Κοτρωνάρος και κα Elina Zicmane, οι Εθνικοί Εκπρόσωποι και Εμπειρογνώμονες Καθ. Ε. Κακκαράς (πρόγραμμα 'Ενέργεια'), Καθ. Κ. Παπαδιάς (Ειδικό Πρόγραμμα 'ΙΔΕΕΣ') και Δρ Φ. Καραγιάννης (πρόγραμμα 'Ερευνητικές Υποδομές') και εκπρόσωποι των Εθνικών Σημείων Επαφής (Δρ Σ. Κιτσινέλης, ΕΚΤ, κα Ε. Σπυροπούλου, ΕΟΜΜΕΧ).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί.

Μάθετε Περισσότερα