Εκδηλώσεις για το Ειδικό Πρόγραμμα 'Ανθρωποι' σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

29.05.2008

Το Ειδικό Πρόγραμμα 'Ανθρωποι' του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ παρουσιάστηκε σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στις 22 και 23 Μαΐου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Κύριος ομιλητής των εκδηλώσεων ήταν ο εκπρόσωπος της ΕΕ Μαρίνος Ιωαννίδης.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον κ. Ιωαννίδη σχετικά με Πρόγραμμα Εργασίας, τις επιμέρους δραστηριότητες, τα μέσα υλοποίησης και αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για το Ειδικό Πρόγραμμα 'Ανθρωποι'.

Το Πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 4,7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013, περιλαμβάνει τις δράσεις 'Marie-Curie' και στοχεύει στην ποιοτική και ποσοτική ενδυνάμωση του ανθρωπίνου δυναμικού της έρευνας και της τεχνολογίας στην Ευρώπη. Αφορά σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας, συμπεριλαμβανομένων της αρχικής ερευνητικής κατάρτισης, της δια βίου επιμόρφωσης και της επαγγελματικής εξέλιξης.

Σημειώνεται πως το ΕΙΕ και το ΕΚΕΤΑ έχουν οριστεί Εθνικά Σημεία Επαφής για την Αττική και τη Β. Ελλάδα, αντίστοιχα, και έχουν ως βασική αρμοδιότητα την πληροφόρηση και την παροχή τεχνικής βοήθειας στους ενδιαφερόμενους για την συμμετοχή τους στο Ειδικό Πρόγραμμα 'Ανθρωποι'. Παράλληλα συνεργάζονται με τη ΓΓΕΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καλύτερη υλοποίηση του. Στο Δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής συμμετέχουν ως μέλη: το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας - ΙΤΕ / Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, ο Ελληνικός Σύλλογος Επιστημόνων 'Marie-Curie'-MCFA/EL, και ως φορείς διάχυσης: το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες στους δικτυακούς τόπους των εκδηλώσεων.

Μάθετε Περισσότερα