Εκδηλώσεις για ερευνητικές συνεργασίες στους τομείς Υγείας και Βιοτεχνολογίας του 7ου ΠΠ

21.05.2008

Εκδηλώσεις για την εξεύρεση συνεργατών και την από κοινού υποβολή προτάσεων στους τομείς της Υγείας και της Βιοτεχνολογίας του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου στην Κρακοβία και στις 20 Ιουνίου στο Λονδίνο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου 'SMEs go Health', στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, με στόχο την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στο 7ο ΠΠ.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε ΜΜΕ, ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκοί φορείς από όλη την Ευρώπη που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο δικτυακό τόπο του έργου (www.matchmaking.at/smesgohealth) και να συμμετάσχουν, χωρίς καμία χρέωση, σε προκαθορισμένες διμερείς συναντήσεις με πιθανούς συνεργάτες. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για το πρόγραμμα 'Υγεία' του 7ου ΠΠ, ιστορίες επιτυχίας, κ.λπ.

Το έργο 'SMEs go Health' έχει διάρκεια 3 χρόνια και αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου έργου 'SMEs go LifeSciences' που υποστήριζε τις ΜΜΕ στο 6ο ΠΠ. Στο έργο συμμετέχουν οργανισμοί από όλη την Ευρώπη, ενώ, όπως αναφέρεται παραπάνω, εκπρόσωπος στην Ελλάδα είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Στο πλαίσιο του έργου διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα για την Υγεία του 7ου ΠΠ, λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης, διακινούνται ερευνητικά προφίλ, κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Δρ Χριστίνα Πασκουάλ
Τηλ: 210 7273920, Fax: 210 7246824
E-mail: cpascual@ekt.gr

Μάθετε Περισσότερα