Συναντήσεις για ερευνητικές συνεργασίες στην 4η πρόσκληση του ICT

16.05.2008

Ερευνητές από τα Δυτικά Βαλκάνια, την Αυστρία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν δυνατότητες ερευνητικών συνεργασιών, εν όψει της 4ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του προγράμματος 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνών (ICT)' του 7ου ΠΠ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ερευνητές από τις παραπάνω χώρες, οι οποίοι θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συζητήσουν για την από κοινού υποβολή προτάσεων στην πρόσκληση που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2008. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το προφίλ των δραστηριοτήτων τους στο δικτυακό τόπο της εκδήλωσης, έως τις 25 Μαϊου 2008, ώστε να καθοριστούν οι διμερείς συναντήσεις.

Οι συναντήσεις διοργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα ICT και εταίρος του έργου ERA-WESTBALKAN+. Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη του δικτύου των Εθνικών Σημείων Επαφής στα Δυτικά Βαλκάνια και η ενίσχυση της συμμετοχής των χωρών αυτών στο 7ο ΠΠ. Στο ERA-WESTBALKAN+ συμμετέχουν οργανισμοί από την Αλβανία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ελλάδα και τη Σλοβενία, με συντονιστή τον αυστριακό οργανισμό FFG.