Νέα προκήρυξη για το πρόγραμμα 'Υποστήριξη της πολιτικής για τις ΤΠΕ (ICT PSP)'

12.05.2008

Η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα 'Υποστήριξη της πολιτικής για τις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών)' (ICT PSP) ανακοινώθηκε στις 29 Απριλίου, με προϋπολογισμό 39 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 9 Σεπτεμβρίου 2008.

Η πρόσκληση αφορά την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών σε τομείς όπως: διαχείριση φιλική προς το χρήστη, δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνική ενσωμάτωση, ενεργειακή απόδοση, βιωσιμότητα στις αστικές περιοχές, επίτευξη συναίνεσης και ανταλλαγή εμπειριών για την εξέλιξη και την ασφάλεια του Διαδικτύου. Απευθύνεται σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις, φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Μέσα υλοποίησης των παραπάνω δράσεων είναι: α) τα πιλοτικά σχέδια Α για πρωτοβουλίες πολιτικής κρατών μελών και συνδεδεμένων χωρών, β) τα πιλοτικά σχέδια Β για την ενθάρρυνση της αξιοποίησης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών ΤΠΕ, και γ) τα θεματικά δίκτυα που φέρνουν σε επαφή φορείς που δραστηριοποιούνται στις ΤΠΕ και διευκολύνουν το συντονισμό και τη μεταφορά γνώσης .

Το πρόγραμμα ICT PSP εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (Competitiveness and Innovation Framework Programme, CIP) και αποτελεί το κύριο μέσο υλοποίησης της πρωτοβουλίας 'i2010: Ευρωπαϊκή Κοινωνία της Πληροφορίας'.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα ICT PSP. Αναπληρωτές είναι ο κ. Τ. Ρέκκας από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης (Τηλ.: 210 6969584, E-mail: rekkas_t@ypan.gr) και ο κ. Θ. Καρούμπαλης από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών (Τηλ.: 210 6508568, E-mail: t.karoubalis@yme.gov.gr).

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα ICT PSP
Μαρία Κουτροκόη
Τηλ.: 210 7273917, Fax: 210 7246824
E-mail: mkoutr@ekt.gr