Επιχειρηματικές συναντήσεις για Διαχείριση Αποβλήτων και Καθαρές Ενεργειακές Τεχνολογίες

Εκδήλωση τεχνομεσιτείας για τους τομείς διαχείρισης αποβλήτων και καθαρών ενεργειακών τεχνολογιών διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου METTTES (More Efficient Transnatonal Transfer of Technologies in the Environmental Sector).

Η διαχείριση αποβλήτων, η ενεργειακή απόδοση και ο έλεγχος εκπομπών είναι τομείς που αφορούν άμεσα την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ελληνικές και ξένες εταιρείες θα παρουσιάσουν νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, καθώς και χρηματοδοτικά προγράμματα για την εφαρμογή των τεχνολογικών λύσεων. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις με βάση προσφορές και ζητήσεις τεχνολογιών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοζάνης, το Κέντρο Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Κοζάνης, το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) και άλλες οργανώσεις από την περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας.

Σημειώνεται πως το έργο METTES, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, υποστηρίζει τη μεταφορά τεχνολογίας στον τομέα του περιβάλλοντος, μέσω νέων μεθόδων και διαδικασιών που εστιάζουν σε Περιφερειακά Προφίλ Αναζήτησης Τεχνολογιών (Regional Demand Profile).

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Κώστας Καραμάνης
Τηλ.: 210 7273918, E-mail: karamanis@ekt.gr
http://www.metttes.eu