Νέες τεχνολογίες και Πράσινη Πληροφορική στη CeBIT 2008

5.845 εκθέτες από 77 χώρες παρουσίασαν καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης CeBIT 2008 που πραγματοποιήθηκε από 4 έως 9 Μαρτίου 2008 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας, συμμετείχε στη CeBIT υποστηρίζοντας 33 ελληνικές επιχειρήσεις στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν περίπου 495.000 εκπρόσωποι της ερευνητικής, επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10 εκατ. επιχειρηματικές συναντήσεις. Κεντρικό θέμα ήταν η 'Πράσινη Πληροφορική (Green IT)', ενώ παρουσιάστηκαν τεχνολογίες για την επιχείρηση, το δημόσιο τομέα, το σπίτι, κινητές λύσεις και υποδομές.

Η CeBIT φιλοξένησε επίσης το διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων 'IRC Future Match' που διοργανώνεται, κάθε χρόνο, από το πανευρωπαϊκό δίκτυο των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας. Το Forum δίνει τη δυνατότητα κυρίως σε εταιρείες, αλλά και σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και spin-off εταιρείες από όλη την Ευρώπη, να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες για συμφωνίες πολλαπλών τύπων. Το ΕΚΤ, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), διοργάνωσε δεκάδες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν: εκδηλώσεις για τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Πληροφορικής (Women@CeBIT), Συνέδριο με θέμα τις στρατηγικές για τη σύγκλιση των μέσων (C4 COMPUTER BILD - CeBIT CEO Conference), καθώς και τα Βραβεία CHIP για τα καλύτερα ψηφιακά προϊόντα που απονέμονται από το 1993.

Μάθετε Περισσότερα