Πανελλήνιος διαδικτυακός μαθητικός διαγωνισμός 'Ξεμπλόγκαρε'

Ξεκίνησε ο μαθητικός διαγωνισμός 'Ξεμπλόγκαρε', που διοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και την Ψηφιακή Ελλάδα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Κοινωνία της Πληροφορίας'. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ιστολογίων (blogs) από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με στόχο την εξοικείωσή τους με τα νέα μέσα και τις δυνατότητές τους. Επιπλέον, μέσω του διαγωνισμού επιδιώκεται η δημιουργία ελληνικού περιεχομένου που να αφορά την περιγραφή της ιδιαίτερης πατρίδας των μαθητών, του περιβάλλοντος και της τοπικής ιστορίας, αλλά και ιδέες για το πώς οραματίζονται οι μαθητές την Ψηφιακή Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα. Επιτρέπονται τόσο οι ατομικές, όσο και οι ομαδικές συμμετοχές. Τα 6 καλύτερα blogs (2 από την κάθε κατηγορία), αφού αξιολογηθούν από Επιτροπή, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση το Σεπτέμβριο στην Αθήνα με σημαντικά χρηματικά έπαθλα. Οι νικητές μαζί με τους γονείς τους θα παραλάβουν οι ίδιοι τα έπαθλα και θα παρουσιάσουν 'ζωντανά' τη δουλειά τους στο Διαδίκτυο.

Για τη δημιουργία των ιστολογίων τους, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε από τα εργαλεία που προσφέρονται στο Διαδίκτυο. Το περιεχόμενο των ιστολογίων θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει και τις τέσσερις θεματολογικές ενότητες του διαγωνισμού:
- Το σχολείο σου
- Η πόλη ή το χωριό σου
- Το φυσικό περιβάλλον ή ο πολιτισμός της περιοχής που ζεις
- Η ψηφιακή Ελλάδα του μέλλοντος

Η πενταμελής Επιτροπή Αξιολόγησης που θα αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες με εμπειρία σε θέματα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα αξιολογήσει τις συμμετοχές με βάση την κάλυψη των θεματικών αξόνων, το περιεχόμενο και τη γραφή, τη δομή, εμφάνιση και λειτουργία του ιστολογίου, την πρωτοτυπία και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους. Η αξιολόγηση θα γίνει με γνώμονα τις δυνατότητες των μαθητών ανά διαγωνιστική κατηγορία.

Όσοι μαθητές επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή μέχρι τις 16 Μαΐου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής, τους κανονισμούς του διαγωνισμού και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kseblogare.gr.

Μάθετε Περισσότερα