Ξεκίνησε η υλοποίηση της δράσης 'Δες την ψηφιακά'

Ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου η φετινή υλοποίηση της δράσης 'Δες την ψηφιακά', που επιδοτεί την απόκτηση φορητών προσωπικών υπολογιστών από αριστούχους φοιτητές και σπουδαστές. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ).

Οι φετινοί δικαιούχοι επιδότησης είναι 14.700 πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές από όλες τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που επελέγησαν με βάση τον βαθμό των εισαγωγικών εξετάσεων του 2007. Κάθε δικαιούχος θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 500 ευρώ. Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και περίπου 5.000 φοιτητές και σπουδαστές, που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και οι οποίοι εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή για τα έτη 2006 και 2007.

Οι δικαιούχοι σπουδαστές θα ενημερωθούν σχετικά από τις Γραμματείες των σχολών ή τμημάτων τους. Με τον 'Προσωπικό Κωδικό' που θα παραλάβουν, καθώς και με την ταυτότητά τους, τη βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή το 'φοιτητικό πάσο', θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το φορητό υπολογιστή της αρεσκείας τους μέχρι το Σάββατο 17 Μαΐου 2008, από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης. Οι προδιαγραφές των επιδοτούμενων υπολογιστών είναι τεχνολογικά ουδέτερες. Ωστόσο, για να εξασφαλισθεί ότι οι φοιτητές θα αποκτήσουν σύγχρονα συστήματα, έχουν τεθεί ορισμένες ελάχιστες λειτουργικές προδιαγραφές. Έτσι, οι υπολογιστές θα πρέπει να διαθέτουν δυνατότητα ασύρματης ευρυζωνικής σύνδεσης, πιστοποίηση CE και οποιοδήποτε εξελληνισμένο λογισμικό αυτοματισμού γραφείου με γραφικό περιβάλλον εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Αρωγής Χρηστών, στο τηλ.: 801 11 85 100 (ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 πμ - 3:00 μμ).

Μάθετε Περισσότερα