2ο Διεθνές Συνέδριο Νανοβιοτεχνολογίας στην Αγ. Πετρούπολη

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Νανοβιοτεχνολογίας διοργανώνεται από 16 έως 18 Ιουνίου στην Αγ. Πετρούπολη από το Υπουργείο Εκπαίδευσης και Επιστήμης της Ρωσίας, τα πανεπιστήμια Saint-Petersburg State Polytechnical University και M.V. Lomonosov Moscow State University και άλλους ερευνητικούς οργανισμούς. Στη διοργάνωση συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ως συντονιστής του έργου 'Opening up the New and Emerging Science and Technology in NIS countries' (ΝΙS-NEST).

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της νανοβιοτεχνολογίας, τα σύγχρονα προβλήματα και οι μελλοντικές τάσεις. Διακεκριμένοι ερευνητές από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Μεξικό και το Ισραήλ θα καλύψουν τα παρακάτω θεματικά πεδία:
- Τεχνητές Νανοδομές,
- Αυτό-οργανωμένες Νανοδομές,
- Νανοδομές άνθρακα,
- Ενεργειακά Νανοϋλικά,
- Βιολογία Συστημάτων,
- Συνθετική Βιολογία,
- Νανοβιονική,
- Νανοσχεδιασμός, Κανονιστικά Δίκτυα και Δίκτυα Σηματοδότησης,
- Θόρυβος σε Βιολογικά Συστήματα,
- Ολοκληρωμένα Δεδομένα και Προσεγγίσεις Εξόρυξης Κειμένου, Επεξεργασία Σήματος,
- Νανοδιαγνωστική,
- Νανοβιοαισθητήρες,
- Νανοβιοτεχνική εκτίμηση κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον,
- Νανοβιοτεχνική εκπαίδευση και βιομηχανική καινοτομία.

Από 18 έως 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Αγ. Πετρούπολη η επιστημονική συνάντηση εργασίας του NATO με θέμα 'Environmental and Biological Risks of Nanobiotechnology, Nanobionics and Hybrid Organic-Silicon Nanodevices (Silicon vs Carbon)'.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο και τη συνάντηση εργασίας είναι διαθέσιμες στο σχετικό δικτυακό τόπο (http://www.spbcas.ru/nanobio). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο NIS-NEST που συντονίζει το ΕΚΤ, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Μαρία Σαμαρά (210 7273904, samara@ekt.gr) ή να επισκέπτεστε το δικτυακό τόπο του έργου (www.nisnest.gr).