Μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο Δωρεάν Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο (Wi-Fi HotSpot) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Επισκέπτες κάθε ηλικίας, φοιτητές και εργαζόμενους, προσελκύει καθημερινά το ευρυζωνικό δίκτυο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν ασύρματα στο Διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες, μέσω του φορητού υπολογιστή, του PDA ή του κινητού τηλεφώνου τους. Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του και η μεγάλη συμμετοχή σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, αναδεικνύουν το Wi-Fi HotSpot του ΕΙΕ (www.broadbandcity.gr) σε ένα από τα κεντρικά σημεία της Αθήνας για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Από τον Μάιο του 2007 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3.000 συνδέσεις στο ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο του ΕΙΕ, ενώ εκατοντάδες μαθητές και στελέχη επιχειρήσεων παρακολούθησαν τα ενημερωτικά σεμινάρια για την προβολή των ευρυζωνικών υπηρεσιών που διοργανώθηκαν στο χώρο του ΕΙΕ, αλλά και εκτός αυτού, μέσω της Κινητής Μονάδας Επιδείξεων.

Το δημόσιο ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο (Wi-Fi HotSpot) του ΕΙΕ λειτουργεί όλη την ημέρα και καλύπτει το ισόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκονται η Βιβλιοθήκη Επιστήμης & Τεχνολογίας 'Κ.Θ. Δημαράς' και το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, καθώς και τους εξωτερικούς χώρους. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Βασ. Κωνσταντίνου 48 (στάση μετρό 'Ευαγγελισμός').

To ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο του ΕΙΕ λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου 'Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Αττικής από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών' με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο και την προώθηση της ζήτησης και χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και περισσότερες χρηστικές πληροφορίες για το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο του ΕΙΕ, είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο www.broadbandcity.gr.

Το έργο 'Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Αττικής από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών' υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/ΕΙΕ στο πλαίσιο της 'Ψηφιακής Ελλάδας' (www.psifiakiellada.gr) και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο (Μέτρο 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Κοινωνία της Πληροφορίας', Γ' ΚΠΣ 2000-2006).

Μάθετε Περισσότερα