Εκδηλώσεις για τις νέες προκηρύξεις του 7ου ΠΠ σε Αθήνα, Κρήτη και Βόλο

16.01.2008

Οι νέες προκηρύξεις του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο θα παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, την Κρήτη και το Βόλο. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ, συμμετέχει στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

- Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, Αθήνα
Στην εκδηλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών 'ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ', θα παρουσιαστούν τα προγράμματα 'Ενέργεια', 'Περιβάλλον', 'Ερευνητικές Υποδομές', 'Ερευνητικό Δυναμικό' και 'Περιφέρειες της Γνώσης'. Προσκεκλημένος ομιλητής για την παρουσίαση του προγράμματος 'Ερευνητικές Υποδομές' είναι ο Χρ. Προφίλης από τη Γενική Διεύθυνση 'Έρευνα' της ΕΕ. H εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών 'ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ' σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

- Τρίτη 29 Ιανουαρίου, Κρήτη
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας με θέμα 'Οι Ερευνητικές Υποδομές στην Ευρώπη'. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις Βούτες (Ηράκλειο) με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κα Μαρία Δούκα (τομέας 'Ερευνητικές Υποδομές', Γενική Διεύθυνση 'Έρευνα' της ΕΕ). Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

- Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, Βόλος
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Θ. Παπάζογλου θα παρουσιάσει το Ειδικό Πρόγραμμα 'Ιδέες'. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν επίσης για τις ανοιχτές προκηρύξεις των προγραμμάτων 'Ερευνητικό Δυναμικό' και 'Περιφέρειες της Γνώσης'. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

- Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, Αθήνα
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ Θ. Παπάζογλου θα παρουσιάσει τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων του Ειδικού Προγράμματος 'Ιδέες'.

- Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, Κρήτη
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας διοργανώνει ημερίδα για την παρουσίαση του Ειδικού Προγράμματος 'Ιδέες', με κύριο ομιλητή τον εκπρόσωπο της ΕΕ Δρα Θ. Παπάζογλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις Βούτες (Ηράκλειο), με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Περισσότερες Πληροφορίες:
ΕΚΤ, Γραφείο Υποστήριξης για το 7ο ΠΠ (κα Γεωργία Μαζιώτη, Τηλ.: 210 7273925, E-mail: fp7@ekt.gr)

Μάθετε Περισσότερα