Διεθνής Συνεργασία για την Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα

04.01.2008

Δύο ερευνητικοί φορείς από το χώρο του τουρισμού συνεργάζονται για να αναπτύξουν καινοτόμες δράσεις για τη μελέτη και το σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα. Η Ερευνητική Μονάδα Ελλάδος του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητικού Τουρισμού, που εδρεύει στο ΤΕΙ Κρήτης, και το Ερευνητικό Κέντρο Intelligent Coast, που εδρεύει στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους που αποσκοπεί στην ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα, με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό.

Η έννοια του αθλητικού τουρισμού αναφέρεται σε όλες τις μορφές ενεργητικής και παθητικής ανάμιξης σε αθλητικές δραστηριότητες, όπου η συμμετοχή είναι τυχαία ή οργανωμένη και γίνεται για επαγγελματικούς ή μη λόγους, με προϋπόθεση τη μετακίνηση μακριά από τον τόπο διαμονής και εργασίας. Αποτελεί δε αντικείμενο ενασχόλησης τόσο της Ερευνητικής Μονάδας Ελλάδος του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητικού Τουρισμού, όσο και του Ερευνητικού Κέντρου Intelligent Coast.

Στο πλαίσιο δράσης των δύο Ερευνητικών Κέντρων, ο κ. Δημήτρης Τερζάκης (Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδος Ελλάδος του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητικού Τουρισμού) και ο κ. Νεκτάριος Κεφαλογιάννης (Project Manager του Intelligent Coast) ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους για την πραγματοποίηση καινοτόμων διεπιστημονικών ερευνητικών δράσεων. Η Ερευνητική Μονάδα Ελλάδος Αθλητικού Τουρισμού έχει κύριο σκοπό την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο πεδίο ερευνητικής, ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και επιχειρηματικής ενασχόλησης. Το Ερευνητικό Κέντρο Intelligent Coast έχει ως σκοπό να αναδείξει μια ιδιαίτερη οπτική του τουριστικού φαινομένου, η οποία εκφράζεται από την οπτική του χώρου και της επίδρασης του τουρισμού στις παράκτιες περιοχές.