Ερευνητικές συνεργασίες με τα Δυτικά Βαλκάνια στον τομέα του Περιβάλλοντος

19.09.2008

Διμερείς συναντήσεις μεταξύ ερευνητών της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων για ερευνητικές συνεργασίες στον τομέα του περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν στις 22 Οκτωβρίου στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου ERA-WESTBALKAN+, στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, με αφορμή τις νέες προκηρύξεις του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ (πρόγραμμα 'Περιβάλλον') που ανακοινώθηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι οργανισμών από την Αλβανία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σλοβενία, την Αυστρία και την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν, έως τις 10 Οκτωβρίου, το προφίλ των δραστηριοτήτων τους στο δικτυακό τόπο της εκδήλωσης (http://www.matchmaking.at/slovenia08/index.php?file=insert.php), ώστε να καθοριστούν οι συναντήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τις εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (κα Μαρία Σαμαρά, Τηλ.: 210 7273904, e-mail: samara@ekt.gr).

Το ERA-WESTBALKAN+ υποστηρίζει και ενισχύει τη συμμετοχή των Δυτικών Βαλκανίων στο 7ο ΠΠ. Στο έργο συμμετέχουν οργανισμοί από την Αλβανία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ελλάδα και τη Σλοβενία, με συντονιστή τον αυστριακό οργανισμό FFG.