Θερινό Σχολείο για το περιβάλλον από το Ίδρυμα Λάτση

26.09.2008

Την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει σειρά Θερινών Σχολείων στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια ανακοίνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Η πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων αφορά τον τομέα του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προσκαλεί Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή Ερευνητικά Κέντρα (Φορείς Οργάνωσης) να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διοργάνωση του πρώτου Θερινού Σχολείου εντός του 2009, με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τους όρους που διατυπώνει το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στην πρόσκλησή του:

  • ο Φορέας Οργάνωσης θα έχει την ευθύνη διοργάνωσης και υλοποίησης του Θερινού Σχολείου
  • οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι Έλληνες και αλλοδαποί μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές (κατά μέγιστο 30 άτομα)
  • στην ομάδα των διδασκόντων θα πρέπει να συμμετέχουν υποχρεωτικά και καθηγητές ή ερευνητές από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού
  • οι εργασίες του Θερινού Σχολείου, που θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Ιδρύματος, θα έχουν μέγιστη διάρκεια δύο εβδομάδων.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2008. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην πρόσκληση είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.