Εναρκτήρια εκδήλωση για το Φόρουμ 'Ψηφιακή Ελλάδα 2020'

Ενεργοί πολίτες και δημόσια διοίκηση μπορούν να ανταλλάσσουν προτάσεις για πολιτικές που αξιοποιούν τις Τεχνολογίες Πληροφορίες και Επικοινωνιών σε κρίσιμους τομείς της καθημερινής ζωής στο Φόρουμ για την 'Ψηφιακή Ελλάδα 2020' (www.digitalgreece2020.gr). Το Φόρουμ, που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα παρουσιαστεί επίσημα σε εναρκτήρια εκδήλωση στις 24 Ιουνίου, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ).

Το Φόρουμ είναι ένας μόνιμος μηχανισμός διαβούλευσης που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, στελέχη από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, τις επιχειρήσεις, τη δημόσια διοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς να διαμορφώσουν προτάσεις πολιτικής προς την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους συλλογικούς φορείς αλλά και την ακαδημαϊκή-ερευνητική κοινότητα για τις πρωτοβουλίες που πρέπει αναληφθούν και τους στόχους που πρέπει να τεθούν για την Ψηφιακή Ελλάδα του 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση προτάσεων από κάθε ενδιαφερόμενο. Οι προτάσεις αυτές θα κωδικοποιηθούν ώστε να είναι αξιοποιήσιμες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Καλύπτουν τους ακόλουθους τομείς: Κοινωνία-Καθημερινότητα, Οικονομία-Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση-Διακυβέρνηση, Καινοτομία-Έρευνα, Παιδεία-Πολιτισμός. Για την αξιοποίηση της υπάρχουσας γνώσης και τη συνεργασία των εμπλεκομένων, αναπτύχθηκαν ομάδες εργασίας και υποστηρικτικά εργαλεία. Λεπτομέρειες για τις ομάδες αυτές και τον τρόπος συμμετοχής θα ανακοινωθούν, υπό μορφή Συχνών Ερωτήσεων, έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας, o Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης Στέφανος Γκρίτζαλης και o Συντονιστής του Φόρουμ Θόδωρος Καρούνος θα παρουσιάσουν τους στόχους της νέας αυτής πρωτοβουλίας. Θα ακολουθήσει παρουσίαση και συζήτηση για την πολιτκή και αναπτυξιακή διάσταση της Ψηφιακής Ελλάδας, με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρας Τζάκρη, Υποδομών, Mεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη και Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιάννη Πανάρετου.

Περισσότερα για την εκδήλωση και τη δυνατότητα συμμετοχής είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο: http://www.digitalgreece2020.gr/