4 νέες προκηρύξεις, 190 εκατ. ευρώ, στο Ε.Π. 'Ψηφιακή Σύγκλιση'

Τέσσερις νέες προκηρύξεις ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ψηφιακή Σύγκλιση', για τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Οικονομίας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών. Στόχος είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης μέσω της αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις 4 προσκλήσεις ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ και οι προτάσεις υποβάλλονται από τις 9 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου. Συγκεκριμένα:

Η πρώτη πρόσκληση (Πρόσκληση 13), προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, απευθύνεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αφορά την υλοποίηση δράσεων για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω ψηφιακών υπηρεσιών.

Η δεύτερη πρόσκληση (Πρόσκληση 14), προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, αφορά δράσεις του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η τρίτη πρόσκληση (Πρόσκληση 15), προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και στοχεύει στην υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση και επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Η τέταρτη πρόσκληση (Πρόσκληση 16), προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, αφορά το Υπουργείο Εξωτερικών και την ανάπτυξη υπηρεσιών για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι προκηρύξεις εντάσσονται στους άξονες προτεραιότητας 'Βελτίωση της παραγωγικότητας με αξιοποίηση των ΤΠΕ' και 'ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής' (Ειδικοί Στόχοι 'Παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς επιχειρήσεις & βελτίωση αποτελεσματικότητας Δημοσίου τομέα με χρήση ΤΠΕ' και 'Ψηφιακές υπηρεσίες Δημόσιας Διοίκησης για τον πολίτη', αντίστοιχα). Οι προκηρύξεις χρηματοδοτούνται, επίσης, από τα Ε.Π. Μακεδονίας-Θράκης, Κρήτης & Νήσων Αιγαίου, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου και Αττικής.

Μάθετε Περισσότερα