Ημερίδα labs.OpenGov.gr στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Στον ανασχεδιασμό ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας, του τουρισμού και της αγροτικής ανάπτυξης αποβλέπουν οι νέες προτάσεις που θα παρουσιαστούν στη 2η ημερίδα του labs.OpenGov.gr, της ομάδας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του γραφείου του Πρωθυπουργού. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαΐου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, αμφιθέατρο 'Λεωνίδας Ζέρβας', 12:00-18:00).

Οι 15 προτάσεις που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα έχουν επιλεγεί από τις 41 προτάσεις που υποβλήθηκαν στη δεύτερη φάση της δράσης labs.OpenGov.gr, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ανοικτής διακυβέρνησης και στοχεύει στην αξιοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών που διαθέτουν τόσο οι δημιουργικοί πολίτες της χώρας όσο και οι ευρύτεροι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος (πολιτικός υπεύθυνος για την Ανοικτή Διακυβέρνηση) και αρμόδιοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς. Μετά την παρουσίαση των ιδεών και προτάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση για την καλυτερη δυνατή αξιοποίηση τους.

Οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής: Τόποι (Δημήτρης Ζαχαριάδης), openfish (Εταιρεία unweb.me), Hospital - Ελεύθερο Λογισμικό Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου (EMR) και Οργάνωσης Νοσοκομείου (Παναγιώτης Κονταξής, Oμάδα OpenMed), Touring Machine (Kαρακατσώτης, Πτερνέας , Ανδουτσόπουλος), Ηλεκτρονική Διαδικασία Ρύθμισης Ημιυπαίθριων Χώρων και Ηλεκτρονική Πληρωμή Αναλογούντος Προστίμου (Τράπεζα Πειραιώς, Winbank), Εξοικονόμηση Πόρων και Προστασία του Περιβάλλοντος (Εurobank EFG), Νέος δικτυακός Τόπος Υπουργείου Παιδείας / Πληροφορική του Υπουργείου Παιδείας (Σωτήρης Μεϊντάνης), Σύστημα παρακολούθησης έργων και δημιουργίας κοινότητας χρηστών (Πέτρος Τσώνης, ΚτΠ. ΑΕ), Δημιουργία Διαδραστικής Ψηφιακής Κοινότητας για την Ηλεκτρονική Υγεία (Ομάδα HL7), Προγραμματιζόμενη Ανοικτή Υποδομή για διασύνδεση δεδομένων περιβάλλοντος (Δ. Καλογεράς, B.Μερεκούλιας), Ενιαία βάση πολιτιστικών/τουριστικών πληροφοριών και eDMO Ολοκληρωμένο Σύστημα Τουριστικής Προβολής (Παπαδόπουλος Π. / Δοξαράς I., κοινή παρουσίαση), Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας (Νικόλαος Κρητικός), Εύρεση εργασίας και ΟΑΕΔ (Παύλος Γκέσος), ΑμΕΑ hotspotting (Κώστας Σταθάκος), ACT-SOCIAL και e-REPORT (φοιτητές : Μαρία Γραμμένου, Χαράλαμπος Ξιναρής και Αννα Τρικαλινού και Βαγγέλης Βασιλειάδης, Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ, ΕΚΕΤΑ).

Ολες οι προτάσεις της δεύτερης φάσης, όπως και αυτές της πρώτης φάσης είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο labs.opengov.gr. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ημερίδα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα http://labs.opengov.gr/event-subscribe.

Μάθετε Περισσότερα