To EKT στο 3ο MediaCamp Athens

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστής του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, συμμετείχε στο 3ο MediaCamp Athens που έλαβε μέρος στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στις 10-11 Απριλίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 300, νέοι κυρίως ερευνητές και επιχειρηματίες, οι οποίοι συζήτησαν για τις νέες τάσεις του Διαδικτύου και των Νέων Μέσων και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες από τη Σουηδία, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων, web developers και bloggers, εκπρόσωποι οργανισμών για την ευαισθητοποίηση σε θέματα επιστήμης, κ.λπ. Συζητήθηκαν θέματα όπως οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, οι σύγχρονες εφαρμογές εποπτείας και προώθησης στο Διαδίκτυο, οι ευκαιρίες που προκύπτουν για τις spin-off εταιρείες κ.ά.

Το ΕΚΤ παρουσίασε το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas και τις υπηρεσίες που παρέχει σε εταιρείες και ερευνητές για τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με φορείς από το εξωτερικό. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση δόθηκε ιδιαίτερη σημασία σε ιστορίες επιτυχίας ξένων εταιρειών, αλλά και στην πρακτική και σημαντική υποστήριξη του δικτύου σε Έλληνες επιχειρηματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους.

Το MediaCamp διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft που λειτουργεί από το 2008 ως σύνδεσμος της ερευνητικής κοινότητας, νέων και του επιχειρηματικού κόσμου. Έχει υποστηρίξει 80 νέες εταιρείες τεχνολογίας, 120.000 φοιτητές τεχνολογίας και περισσότερα από 4.000 άτομα που ενδιαφέρονται για τεχνολογία και επιχειρηματικότητα. Υποστηρικτές του Κέντρου είναι το ΤΑΝΕΟ και η DELL.

Σημειώνεται πως το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ, με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.

Μάθετε Περισσότερα