Κύκλος ομιλιών για την ανθρώπινη μορφή στο αρχαίο νόμισμα στο ΕΙΕ

Η απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στο αρχαίο νόμισμα είναι το θέμα του πέμπτου κύκλου ομιλιών που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ειδικών μορφωτικών εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο 'Επιστήμης Κοινωνία' του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ). Ο κύκλος ομιλιών με τον τίτλο 'Συμβολισμός και Ιδεολογία: Η ανθρώπινη μορφή στο αρχαίο νόμισμα' διαρκεί από τις 13 έως τις 27 Απριλίου, ενώ, παράλληλα, παρουσιάζεται στο ΕΙΕ και φωτογραφική έκθεση με νομίσματα από τη συλλογή της Alpha Bank.

Στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών θα παρουσιαστούν από ειδικούς του χώρου θέματα όπως: 'Αυτοκράτορες του Βυζαντίου: Απεικονίσεις και αντικατοπτρισμοί (4ος - 12ος αι.)', 'Βασιλείς, άγγελοι, άγιοι και προφήτες: η ανθρώπινη μορφή στα νομίσματα της Ύστερης βυζαντινής περιόδου', ' Εικόνες εξουσίας στα βασιλικά και σατραπικά νομίσματα του περσικού κράτους', ' Η παρουσία θεών και ανθρώπων στα νομίσματα των βασιλέων της Κύπρου', ' Η αυτοκρατορική προπαγάνδα στα νομίσματα της Ρώμης' και 'Λησμονημένες μορφές ζωής'.

Οι παρουσιάσεις αυτές αποτελούν τον Ε' κύκλο ομιλιών για τη φετινή περίοδο (2009-10), μετά τους κύκλους ομιλιών 'Κοινωνία & Υγεία', 'Νεοελληνική Μουσική', 'Ψυχική Υγεία: Σύγχρονες προσεγγίσεις - Προβληματισμοί' και 'Ανθρωπος και περιβάλλον στο Βυζάντιο'. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε στον δικτυακό τόπο του ΕΙΕ (http://www.eie.gr/epistimiskoinonia/2009-2010/e-cycle.pdf). Πληροφορίες για τις ομιλίες παρέχονται επίσης στα τηλ. 210 7273501, 7273516. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.