Δεύτερη φάση κατάθεσης προτάσεων για τον ανασχεδιασμό των κρατικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Στη δεύτερη φάση συγκέντρωσης προτάσεων περνά το Labs.OpenGov.gr, ο δικτυακός τόπος για τον ανασχεδιασμό των κρατικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών με τη συμμετοχή των πολιτών, που έστησε η Ομάδα για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τις ΤΠΕ του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Μετά την παρουσίαση των επιλεγμένων προτάσεων της πρώτης φάσης, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε ειδική ημερίδα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις ιδέες τους σε νέες θεματικές ενότητες, μέχρι τις 26 Απριλίου.

Στην πρώτη φάση κατατέθηκαν 361 προτάσεις ανασχεδιασμού των κρατικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε ένα ευρύτατο κύκλο θεμάτων, για τις πιο αξιόλογες εκ των οποίων καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στον σχεδιασμό και να αξιοποιηθούν κατάλληλα. Η δεύτερη φάση στοχεύει σε συγκεκριμένες πολιτικές θεματικές περιοχές που αποτελούν κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών.

Το Labs.OpenGov.gr καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, στελέχη δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, προγραμματιστές και σχεδιαστές, να συμβάλουν στον ανασχεδιασμό ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους τομείς του περιβάλλοντος (προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων), της υγείας (αναβάθμιση της δημόσιας υγείας), του τουρισμού (τουριστική ανάπτυξη) και της αγροτικής ανάπτυξης. Οι χρήστες του δικτυακού τόπου Labs.OpenGov.gr έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν, να προτείνουν βελτιώσεις και να αξιολογούν όλες τις δημοσιευμένες προτάσεις.

Με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης, στις 26 Απριλίου 2010, θα επιλέγουν οι καλύτερες προτάσεις ανά κατηγορία, σύμφωνα και με την γνώμη των εγγεγραμμένων χρηστών του labs.opengov.gr, και θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση. Στην επιλογή των προτάσεων η επιστημονική επιτροπή θα συνεκτιμήσει στοιχεία όπως η ευστοχία στην περιγραφή του προβλήματος, η ωριμότητα της προτεινόμενης λύσης και η διάσταση της εξοικονόμησης πόρων.

Μάθετε Περισσότερα