Ένα παιχνίδι Wii νικητής των βραβείων Europrix

Σε μια μικρή εταιρεία από την Ολλανδία, τη Ronimo Games, απονεμήθηκε το 2009 το μεγάλο βραβείο Europrix για την εφαρμογή 'Swords and Soldiers', ένα παιχνίδι στρατηγικής για την κονσόλα Nintendo Wii. Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός πολυμέσων Europrix απευθύνεται σε σπουδαστές και νέους επαγγελματίες του χώρου των πολυμέσων που θέλουν να προβάλλουν τη δουλειά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επιβραβεύει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Περισσότερες από 340 ήταν οι συμμετοχές για τις 7 κατηγορίες του Europrix Multimedia Awards που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2009, για 12η χρονιά, στο Graz της Αυστρίας. Διαγωνιζόμενοι από 38 χώρες διεκδίκησαν μια θέση ανάμεσα στις 20 θέσεις του τελικού. Ο διαγωνισμός πολυμέσων Europrix προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και προβολής σε νέους ταλαντούχους δημιουργούς από ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλιστα, οι νικητές των προηγούμενων βραβείων είναι σήμερα αναγνωρισμένοι επαγγελματίες στον χώρο των πολυμέσων.

Γενικός νικητής αναδείχθηκε το παιχνίδι 'Swords and Soldiers' (Joost van Dongen, Ronimo Games), το οποίο απέσπασε και το βραβείο στην κατηγορία 'Παιχνίδια'. Το 'Swords and Soldiers' καταφέρνει, σύμφωνα με τις κριτικές, να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά ενός παιχνιδιού στρατηγικής πραγματικού χρόνου (Real Time Strategy) με τη γραφική απεικόνιση των παραδοσιακών side-scrolling βιντεοπαιχνιδιών. Το καινοτόμο αποτέλεσμα κάνει το παραδοσιακά πολύπλοκο είδος των παιχνιδιών στρατηγικής πραγματικού χρόνου πιο απλό εμφανισιακά και άρα προσιτό σε ένα ευρύτερο κοινό.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες διακρίθηκαν:

- Online / Έργα στο Διαδίκτυο: 'Donkeypedia' (Ολλανδία, Joost van Eeden, Donkeypedia Foundation), μια διαδικτυακή εφαρμογή με έναν... γάιδαρο που ταξιδεύει στην Ευρώπη, καθοδηγούμενος από παιδιά, προβάλλοντας την πολιτισμική ταυτότητα κάθε τόπου.

- Κινητές εφαρμογές:'Showtime!' (Αυστρία, Kathrin Probst, Upper Austria University of Applied Sciences), μια εφαρμογή για Power Point Presentation μέσω iPhone.

- Διαδραστικά γραφικά υπολογιστών: 'Vuvox'(Ισραήλ, Eyal Richter, Shenkar College), ένα καινοτόμο εργαλείο ανοικτού λογισμικού που εκφράζει, με γραφικά, μουσική και ήχους του περιβάλλοντος.

- Εργαλεία περιεχομένου και σχεδιασμός interface: 'Flow-er' (Ισραήλ, Eran Ayalon, Shenkar college), ένα καινοτόμο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστή.

- Διαδραστικές εγκαταστάσεις: 'Akustisch-sound producing multitouch gestures' (Ελβετία, Balz Rittmeyer, Zurich University of Art and Design), μια εφαρμογή για παραγωγή και έλεγχο ψηφιακού ήχου.

- Ψηφιακό βίντεο και κινούμενο σχέδιο: 'Deconstruct - a stereoscopic experiment' (Γερμανία, Tina Braun, University of applied sciences Mainz, GER), μια ψηφιακή απεικόνιση βίντεο που χρησιμοποιεί τη στερεοσκοπική μέθοδο.

Ειδικό βραβείο για την ιδέα με τις καλύτερες επιχειρηματικές προοπτικές δόθηκε στο 'Moogo' της εταιρίας Ideakone Ltd από τη Φιλανδία, για εύκολη και γρήγορη δημιουργία ιστοσελίδων. Τέλος, Ειδική Μνεία της Επιτροπής απέσπασε το παιχνίδι 'The Adventures of Tinger'του David Scharf από τη Γερμανία, για το υψηλό του επίπεδο διαδραστικής αφήγησης.

Μάθετε Περισσότερα