3ος θεματικός κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων τηλεπισκόπησης από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

29.11.2007

Το Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών διοργανώνει τον 3ο θεματικό κύκλο κατάρτισης του προγράμματος επιμόρφωσης ΠΡΟΤΗΠΑ ('Προηγμένες Τεχνολογίες και Τεχνικές Τηλεπισκόπησης για την Παρακολούθηση και Προστασία Δασικών και άλλων Χερσαίων Οικοσυστημάτων'), με τίτλο 'Προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας δεδομένων και εικόνων'.

Το πρόγραμμα ΠΡΟΤΗΠΑ έχει ενταχθεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στη δράση 'Ανθρώπινα Δίκτυα Ερευνητικής και Τεχνολογικής Επιμόρφωσης - Β' Κύκλος' του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανταγωνιστικότητα' με συγχρηματοδότηση της Δημόσιας Δαπάνης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Λόφο Κουφού, Μεταξά & Βασ. Παύλου, Πεντέλη και θα συμπεριλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος στις ενότητες:

- Επεξεργασία εικόνων από οπτικούς δέκτες υψηλής ανάλυσης
- Συνδυαστική χρήση δεδομένων και τεχνικών
- Data mining
- Αναγνώριση προτύπων σε εικόνες από οπτικούς δέκτες

Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια, η οποία είναι δωρεάν, προαπαιτούνται: πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ με κατεύθυνση συναφή προς το αντικείμενο, επιστημονικό ενδιαφέρον για την παρακολούθηση μαθήματος μεταπτυχιακού επιπέδου και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Θα γίνουν δεκτοί, κατόπιν επιλογής, μέχρι 15 καταρτιζόμενοι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής και συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα έως την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007, μέσω της ιστοσελίδας: http://www.space.noa.gr/protipa

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Λία Παπαδάκη, Τηλ: 210-8109182, Fax: 210-6138343, e-mail: liapap@space.noa.gr.