AthenaWeb: Η επιστροφή του ευρωπαϊκού portal επιστημονικών ταινιών

Το AthenaWeb, το πολυβραβευμένο portal επιστημονικών ταινιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επανέρχεται στο προσκήνιο φιλοδοξώντας να ενισχύσει την παραγωγή και διανομή επιστημονικών κινηματογραφικών ταινιών στην Ευρώπη. Το επανασχεδιασμένο AthenaWeb, που πήρε το όνομά του από τη θεά της γνώσης, Αθηνά, είναι ένα εύχρηστο και ευέλικτο video portal που απευθύνεται στους Ευρωπαίους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, και πιο συγκεκριμένα στους τομείς της επιστήμης και της επιστημονικής πληροφορίας.

Το νέο AthenaWeb παρουσιάστηκε στη Διεθνή Αγορά Ντοκυμανταίρ Sunny Side of the Doc από τη διευθύντριά του, Kathleen Van Damme, η οποία εξήγησε ότι το portal είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πλατφόρμα δικτύωσης ή ένας κατάλογος συνδέσμων προς το περιεχόμενο άλλων δικτυακών τόπων. 'Προσπαθήσαμε να φανταστούμε όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι χρήστες του portal, που προσπαθούν να μεταφέρουν την επιστημονική πληροφορία στο κοινό, μπορούν να επωφεληθούν από την καλύτερη πρόσβαση σε οπτικοαουστικό περιεχόμενο επιστημονικής θεματολογίας και από νέες, πιο έξυπνες μεθόδους επικοινωνίας', είπε κατά την παρουσίαση η κα Kathleen Van Damme.

Το AthenaWeb αποτελεί έναν πλήρη δικτυακό σταθμό εργασίας, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν τις ταινίες τους, να δικτυώνονται, να προωθούν τις επιχειρήσεις τους, να ανταλλάσσουν νέα και ιδέες και να συνεργάζονται με συναδέλφους τους από ολόκληρη την Ευρώπη ή και τον κόσμο. Το ανανεωμένο portal διαθέτει νέα διαδραστικά εργαλεία (ιστολόγια, εξωτερικούς συνδέσμους κ.λπ.) μέσω των οποίων εκπαιδευτικοί και επιστήμονες μπορούν να προβάλλουν την επιστημονική τους έρευνα και να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δυνατότητες.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το portal περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιστήμονες και ερευνητές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές και στελέχη της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το portal AthenaWeb πρωτοεμφανίστηκε το 2005 και από τότε έχει αποσπάσει πολλές σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί στις σελίδες του περίπου 750 ψηφιοποιημένες επιστημονικές ταινίες, ενώ εξυπηρετεί περισσότερους από 8.000 εγγεγραμμένους χρήστες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Μάθετε Περισσότερα