Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του τομέα της υγείας σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας, να παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και να αναζητούν συνεργάτες από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου 'SMEs go Health', στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητικές ομάδες που ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε έργα του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ ως συντονιστές ή εταίροι, μπορούν να ενημερώνονται για σχετικές προσκλήσεις υποβολής προτάσεων μέσω του δικτυακού τόπου του έργου, να υποβάλλουν το προφίλ τους στην online βάση δεδομένων, να προωθούν τις ερευνητικές τους ιδέες, καθώς και να αναζητούν συνεργάτες από όλη την Ευρώπη στη βάση που περιέχει ήδη περισσότερα από 1.000 προφίλ ερευνητών και 40 έργα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του 'SMEs go Health', λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης, και διοργανώνονται ενημερωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια για το 7ο ΠΠ. Ήδη, τον Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εικονική εκδήλωση μεσιτείας όπου ΜΜΕ και ακαδημαϊκοί φορείς ήρθαν σε επαφή για τη δημιουργία κοινοπραξιών και την υποβολή προτάσεων.

Η επόμενη συνάντηση εργασίας με τίτλο 'International Information and Training Workshop on the 7th EU Framework Programme for Research and Technological Development' θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 13 Σεπτεμβρίου 2007. Θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες χρηματοδότησης για τον τομέα της Υγείας στο 7ο ΠΠ, θέματα που αφορούν την προετοιμασία και υποβολή προτάσεων, καθώς και παραδείγματα επιτυχημένων έργων.

Σημειώνεται πως το έργο έχει διάρκεια 3 χρόνια και αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου έργου 'SMEs go LifeSciences' που υποστήριζε τις ΜΜΕ στο 6ο ΠΠ. Στο έργο συμμετέχουν οργανισμοί από όλη την Ευρώπη, ενώ, όπως αναφέρεται παραπάνω, εκπρόσωπος στην Ελλάδα είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Δρ Χριστίνα Πασκουάλ
Βασ. Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα
Τηλ: 210 7273920
Fax: 210 7246824
E-mail: cpascual@ekt.gr