Εκδήλωση για την κοινή πρόσκληση Ασφάλειας και ICT του 7ου ΠΠ

10.10.2007

Η κοινή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τις θεματικές περιοχές 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT)' και 'Ασφάλεια' του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα θα παρουσιαστεί την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Athens Electra Palace, (Ν.Νικοδήμου 18-20, Πλάκα). Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Εθνικά Σημεία Επαφής για τις δύο θεματικές περιοχές), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Την κοινή πρόσκληση θα παρουσιάσει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Dr Angelo Marino (Γ. Δ. 'Κοινωνία της Πληροφορίας και Μέσα Επικοινωνίας'). Οι Εθνικοί Εκπρόσωποι των προγραμμάτων Security, καθηγητής Γ. Πάγκαλος, και ICT, καθηγητής Π. Γρουμπός, θα παρουσιάσουν στατιστικά στοιχεία και συμπεράσματα από τη συμμετοχή των ελληνικών οργανισμών στις πρώτες προκηρύξεις. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) Δρ Παναγιώτης Τριμίντζιος θα παρουσιάσει τις δράσεις της Υπηρεσίας. Τέλος, εκπρόσωποι των Εθνικών Σημείων Επαφής θα αναφερθούν σε οικονομικά και νομικά θέματα του 7ου ΠΠ, καθώς και στις δράσεις τους για την υποστήριξη των ελληνικών ερευνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως η κοινή πρόσκληση καλύπτει πεδία όπως: τεχνολογικά συστήματα για τη δημιουργία, παρακολούθηση και διαχείριση ασφαλών, ευέλικτων και πάντοτε διαθέσιμων πληροφοριακών υποδομών για τη σύνδεση σημαντικών υποδομών, αξιολόγηση κινδύνου και σχεδιασμός ετοιμότητας για διασύνδεση μεταφορών και ενεργειακά δίκτυα, μοντελοποίηση και προσομοίωση, ενημέρωση μέσω έξυπνης παρακολούθησης υποδομών που αφορούν διασύνδεση μεταφορών ή ενέργεια, υποστήριξη Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για όσους ανταποκρίνονται πρώτοι σε κρίσεις βασικών υποδομών.

Περισσότερες πληροφορίες και δελτίο συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του Δικτύου ΠΡΑΞΗ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
Τηλ: 210 3607690, Fax: 210 3636109
e-mail: ncp@help-forward.gr
http://www.help-forward.gr