'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών' και 'Ασφάλεια' σε κοινή πρόσκληση του 7ου ΠΠ

21.09.2007

Κοινή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τις θεματικές περιοχές 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT)' και 'Ασφάλεια' του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόσκληση έχει προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 29 Νοεμβρίου 2007.

Η πρόσκληση καλύπτει πεδία όπως: τεχνολογικά συστήματα για τη δημιουργία, παρακολούθηση και διαχείριση ασφαλών, ευέλικτων και πάντοτε διαθέσιμων πληροφοριακών υποδομών για τη σύνδεση σημαντικών υποδομών, αξιολόγηση κινδύνου και σχεδιασμός ετοιμότητας για διασύνδεση μεταφορών και ενεργειακά δίκτυα, μοντελοποίηση και προσομοίωση, ενημέρωση μέσω έξυπνης παρακολούθησης υποδομών που αφορούν διασύνδεση μεταφορών ή ενέργεια, υποστήριξη Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για όσους ανταποκρίνονται πρώτοι σε κρίσεις βασικών υποδομών.

Το ΕΚΤ, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα ICT, παρέχει πληροφορίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρόσκληση. Σχετική εκδήλωση θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αναζήτηση συνεργατών μέσω του Δικτύου Ideal-IST

Διακρατικές συνεργασίες για την από κοινού προετοιμασία και υποβολή προτάσεων στις προσκλήσεις του ICT προωθεί το Δικτύο Ideal-IST (Information Dissemination and European Awareness Launch for the IST Programme). Το Δίκτυο λειτουργεί περισσότερα από 10 χρόνια, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και περιλαμβάνει 49 φορείς από την Ευρώπη, τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Ρωσία. Το ΕΚΤ λειτουργεί ως ελληνικός κόμβος του Δικτύου.

Πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Εθνικό Σημείο Επαφής
Μαρία Κουτροκόη
Τηλ.: 210 7273917, Fax: 210 7246824
E-mail: mkoutr@ekt.gr

Μάθετε Περισσότερα