Πρόσκληση για συναντήσεις εργασίας Ελλήνων και Ρώσων επιστημόνων

13.09.2007

Επισκέψεις εργασίας μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων επιστημόνων χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου RUSERA EXE, στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Έλληνες επιστήμονες που ενδιαφέρονται είτε να επισκεφθούν κάποιον ερευνητικό οργανισμό στη Ρωσία, είτε να φιλοξενήσουν Ρώσους επιστήμονες στις εγκαταστάσεις τους στην Ελλάδα καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2007.

Οι επισκέψεις εργασίας θα διαρκέσουν 10 ημέρες και θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2008. Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά επίσκεψη ανέρχεται σε 2.500 ευρώ. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, οι ερευνητές αναμένεται να συνεργαστούν για από κοινού επιστημονικές δημοσιεύσεις, παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια, προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, κ.λπ.

Στόχος του έργου RUSERA EXE είναι η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας ΕΕ και Ρωσίας και η ενσωμάτωση των Ρώσων επιστημόνων στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας. Οι επισκέψεις εργασίας αναμένεται να συμβάλουν στη διαμόρφωση σταθερών συνεργασιών για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Οι αιτήσεις, που είναι ήδη διαθέσιμες μαζί με σχετικές οδηγίες στο δικτυακό τόπο του έργου, θα υποβάλλονται στην κοινοπραξία του έργου. Θα αξιολογηθούν με βάση τους στόχους και τον δυνητικό αντίκτυπο της επίσκεψης, τις προτεινόμενες δράσεις, τη διοργάνωση, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και πιθανές δράσεις για τη συνέχεια της συνεργασίας.

Πληροφορίες για την πρόσκληση και το έργο RUSERA EXE:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Μαρία Σαμαρά, Μαρία Κουτροκόη
Τηλ.: 210 7273904, 7273917
E-mail: samara@ekt.gr, mkoutr@ekt.gr

Υποβολή προτάσεων:
Ms Petra Reiter
E-mail: eucall.rusera-exe@ffg.at
Fax: +43 5 7755 94605

Μάθετε Περισσότερα