Βραβεύτηκαν τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια στο 8ο Διεθνές Venture Capital Forum

24.07.2007

Στις 3 και 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το 8ο Διεθνές Venture Capital Forum, το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, με σκοπό την πραγματοποίηση κλειστών επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ φιλόδοξων και δυναμικών επιχειρηματιών και εταιρειών Venture Capital από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης έγιναν περίπου διακόσιες τέτοιες συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα τρία καλύτερα από τα 55 επιχειρηματικά σχέδια που παρουσιάστηκαν, βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του θεσμού 'Best Business Plan Prize'.

Το πρώτο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονεμήθηκε στη GTP Solutions, μια νέα εταιρία που ιδρύθηκε από τρεις επιστήμονες και επαγγελματίες από το χώρο των τεχνολογιών της Πληροφορικής. Οι κύριοι στόχοι της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η υποστήριξη προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων καθώς και η παροχή καινοτόμων τεχνολογικών υπηρεσιών πληροφορικής στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Το δεύτερο βραβείο, ύψους 2.000 ευρώ, απονεμήθηκε σε μια πρωτοποριακή αλυσίδα μικρών καταστημάτων φρέσκου στιγμιαίου παγωτού, τα 'Want It Now Ice Cream'. Ο πελάτης επιλέγει τα φρέσκα βιολογικά υλικά και φρούτα που επιθυμεί, τα οποία, με μια θεαματική και αμφίδρομη διαδικασία προετοιμασίας και άμεσης ψύξης, βασισμένη στην καινοτομική συσκευή της εταιρείας, μετατρέπονται σε παγωτό έτοιμο για κατανάλωση μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

Το τρίτο βραβείο, με έπαθλο 1000 ευρώ, απονεμήθηκε στο WADJA, ένα 'κινητό δίκτυο κοινωνικών επαφών' οι χρήστες του οποίου μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ και να το μοιραστούν με τους φίλους τους μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, καθώς και να το χρησιμοποιήσουν για να γνωρίσουν άλλους χρήστες του δικτύου από όλο τον κόσμο.

Μάθετε Περισσότερα