Προπτυχιακές υποτροφίες 'Στέλιος Ορφανουδάκης' από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ

06.07.2007

Διακεκριμένες υποτροφίες για τους πρώτους πέντε εισαγόμενους στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, θεσμοθετεί από φέτος (ακαδημαϊκό έτος 2007-2008) το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Οι υποτροφίες χορηγούνται στη μνήμη του Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Στέλιου Ορφανουδάκη, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής επί μία δεκαετία (1994-2004), και Πρόεδρος του ΙΤΕ από το 2004 μέχρι το θάνατό του, τον Μάρτιο του 2005.

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 600 ευρώ το μήνα, ποσό που θα χορηγείται για τα τέσσερα έτη των σπουδών, με την προϋπόθεση ότι οι επιδόσεις των υπότροφων παραμένουν άριστες. Επιπλέον, οι υπότροφοι, όταν αποφοιτήσουν, θα έχουν δυνατότητα επιλογής κατά προτεραιότητα για υποτροφία εξειδίκευσης από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ κατά τη διάρκεια μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η διακεκριμένη υποτροφία χορηγείται σε κάθε δικαιούχο, ανεξάρτητα από την ηλικία, την οικονομική κατάσταση και την εθνικότητά τους.

Το ΙΤΕ υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κοιτίδες έρευνας στην Ελλάδα, με διεθνή αναγνώριση. Διεξάγει πρωτοποριακή έρευνα στους τομείς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και πρωταγωνιστεί στην εισαγωγή και προώθηση των Τεχνολογιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Ελλάδα και διεθνώς. Από τη σύστασή του το 1983, συνεργάζεται στενά με το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και από κοινού έχουν προσελκύσει κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες του κλάδου, ενώ πολλοί από τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν τη δυνατότητα να έλθουν σε άμεση επαφή με τα ερευνητικά 'δρώμενα' του Ινστιτούτου Πληροφορικής, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ως υπότροφοι φοιτητές εξειδίκευσης, καθώς κάθε χρόνο χορηγούνται πάνω από 100 τέτοιες υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Θεοδοσία Μπίτζου, τηλ: 2810 391656, email: bitzou@ics.forth.gr και στη σχετική σελίδα του ΙΤΕ: www.ics.forth.gr/orphanoudakis_awards