Ανοιχτή διαβούλευση για τις θεματικές προτεραιότητες Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΕΣΠΑ 2007-2013

31.05.2007

Με βάση το αποτέλεσμα της μελέτης 'Διερεύνηση των τομέων προτεραιότητας (θεματικοί τομείς-δραστηριότητες ή/και κλάδοι οικονομίας) για την προώθηση της Έρευνας και Τεχνολογίας κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013', η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) προχωρεί σε ανοιχτή διαβούλευση για τη διαμόρφωση των θεματικών προτεραιοτήτων του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης 2007-2013.

Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις πάνω στο κείμενο θα πρέπει να υποβάλλονται στη ΓΓΕΤ, συνοδευόμενα από αναλυτική αιτιολόγηση σε σχέση με τα οφέλη ως προς την εθνική οικονομία και την κοινωνία και γενικότερα την ανάπτυξη της χώρας. Θα πρέπει επίσης να τεκμηριώνεται η σύνδεσή τους με τους επιμέρους στόχους και τις δράσεις του Στρατηγικού Σχεδίου. Στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ είναι διαθέσιμα το βασικό κείμενο της διαβούλευσης, καθώς και η σχετική μελέτη και ο Πίνακας δράσεων του ΕΣΠΑ 2007-2013 για έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα ως προς τις θεματικές προτεραιότητες, τους στόχους, στους οποίους πρέπει να εφαρμοσθούν οι μεγάλες παρεμβάσεις: τα θεματικά δίκτυα Έρευνας και Ανάπτυξης (ΘΕΔΕΑ), τα Θεματικά δίκτυα Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΘΕΔΕΕΚ) και οι εθνικοί τομεακοί πόλοι έρευνας και ανάπτυξης.

Τα σχόλια και οι προτάσεις θα διαβιβάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ngko@gsrt.gr με κοινοποίηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.pappa@gsrt.gr. Καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης είναι η Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007.

Μάθετε Περισσότερα