Υποβολή υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Τεχνολογίας Millennium 2008

07.06.2007

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τον επόμενο νικητή του Βραβείου Τεχνολογίας Millennium. Το φινλανδικό Ίδρυμα του Βραβείου Millennium, του μεγαλύτερου βραβείου τεχνολογίας στον κόσμο, ζητά από τις επιστημονικές, τεχνολογικές και βιομηχανικές κοινότητες να προτείνουν τους υποψηφίους για το 2008 μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2007. Γίνονται δεκτές υποψηφιότητες από ολόκληρο τον κόσμο και από όλους τους τεχνολογικούς τομείς.

Το Βραβείο Millennium απονέμεται από το ομώνυμο Ίδρυμα, που χρηματοδοτείται από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της Φινλανδίας. Βραβεύονται ερευνητές που αναπτύσσουν καινοτομίες οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, συμβάλλουν στην υλοποίηση των αξιών του ανθρωπισμού και ενθαρρύνουν την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη. Η διεθνής Επιτροπή Επιλογής λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο της καινοτομίας στην τρέχουσα συγκυρία, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές της.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από ακαδημαϊκά ιδρύματα, πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και τεχνολογικούς φορείς από όλο τον κόσμο. Οι όροι για την υποβολή υποψηφιότητας, καθώς και τα σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του Ιδρύματος του Βραβείου Millennium, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.milleniumprize.fi.

Το Βραβείο Τεχνολογίας Millennium απονέμεται κάθε δύο χρόνια, από το 2004. Πρώτος αποδέκτης του Βραβείου ήταν ο Tim Berners-Lee, εφευρέτης του παγκόσμιου ιστού (world-wide web), ενώ το 2006 βραβεύτηκε ο Καθηγητής Shuji Nakamura για την ανάπτυξη μιας νέας επαναστατικής πηγής φωτός. Σκοπός του Βραβείου είναι να στρέψει την πορεία της τεχνολογικής ανάπτυξης προς μια περισσότερο ανθρωπιστική κατεύθυνση.

Μάθετε Περισσότερα