Συνεργασία IRCs-ESA για μεταφορά τεχνολογίας στον τομέα της διαστημικής έρευνας

25.05.2007

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας (IRCs Network) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διαστήματος (European Space Agency, ESA) εγκαινίασαν μια νέα συνεργασία για την προώθηση των τεχνολογικών προσφορών/ζητήσεων της ESA μέσω της βάσης δεδομένων BBS του δικτύου των IRCs.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η εύκολη πρόσβαση σε προηγμένες διαστημικές τεχνολογίες και η μεταφορά καινοτομίας μεταξύ διαφορετικών τομέων της διαστημικής έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητικοί οργανισμοί, πανεπιστήμια και εταιρείες θα μπορούν, μέσω της βάσης BBS, να αναζητούν σχετικές τεχνολογίες, να υποβάλλουν τις τεχνολογικές ανάγκες τους, να παρέχουν τεχνικές λύσεις και να προωθούν την τεχνογνωσία, τα τεχνολογικά προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η συνεργασία του ευρωπαϊκού δικτύου των IRCs με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας της ESA, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις για την ανάπτυξη εταιρειών τεχνοβλαστών, την αξιοποίηση τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο εθνικών διαστημικών προγραμμάτων, την προώθηση της διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δυνατότητα υποβολής/εξεύρεσης τεχνολογιών και τις σχετικές διαδικασίες είναι διαθέσιμες στον ειδικό δικτυακό τόπο της ΕSA.