Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Επιστήμης και Έρευνας παρουσιάζει το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο στην Αθήνα

09.05.2007

Την Παρασκευή, 1η Ιουνίου, θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Επιστήμης και Έρευνας, Janez Potocnik, για την επίσημη παρουσίαση του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο. Στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία από τις 10 πμ μέχρι τη 1 μμ, θα μιλήσει επίσης η καθηγήτρια Helga Nowotny, αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο Υφυπουργος Ιωάννης Παπαθανασίου και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς. Η εκδήλωση θα κλείσει με Συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο αποτελεί το κύριο μέσο χρηματοδότησης με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει δράσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε όλους σχεδόν τους επιστημονικούς τομείς για την περίοδο 2007-2013. Με συνολικό προϋπολογισμό 53,2 δισ. ευρώ, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας της γνώσης στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο και συγκεκριμένα για το Ειδικό Πρόγραμμα 'Ιδέες' που αφορά την έρευνα αιχμής, το Ειδικό Πρόγραμμα 'Συνεργασία' (θεματικές περιοχές: Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες) και το Ειδικό Πρόγραμμα 'Ικανότητες' (θεματικές περιοχές: Ερευνητικές Υποδομές, Περιφέρειες της Γνώσης, Ερευνητικό Δυναμικό).