Τα Βραβεία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Βραβεύτηκαν οι 7 καλύτερες συμμετοχές στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 17 έως τις 22 Απριλίου. Απονεμήθηκαν βραβεία για το επιστημονικό περιεχόμενο, τη φωτογραφία, την τεχνολογία κ.λπ., ενώ απονεμήθηκε και ειδικό βραβείο κοινού.

Οι βραβευμένες ταινίες είναι οι εξής:

  • Η ταινία 'Το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος αγνοείται' (Αγγλία) απέσπασε το πρώτο βραβείο Athena_Scientific Content.
  • Η ταινία 'Η Αλίκη στη χώρα των κατσαρίδων' (Γαλλία) απέσπασε το βραβείο Athena_Innovation.
  • Η ταινία 'Η βασίλισσα των δέντρων' (Αγγλία) πήρε το βραβείο Athena_Art.
  • Η ταινία 'Τεχνολογία της φύσης-Η Μαγεία της Κίνησης' (Αυστρία) απέσπασε το βραβείο κοινού Athena_Audience, καθώς και το βραβείο Athena_Technology_CAID.
  • Η ταινία 'Καθυστερημένα μαθήματα πρόωρων προειδοποιήσεων-Τα τελευταία αντιβιοτικά' (Δανία) πήρε το βραβείο Athena_Communication_IAMS.
  • Η ταινία 'Εντός της μήτρας-Ζώα' (ΗΠΑ) απέσπασε το βραβείο Athena_Photography.
  • Η ταινία 'Ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος του αιγυπτιακού κουνουπιού Aedes' (Βραζιλία) απέσπασε την ειδική διάκριση Athena_Special Distinction.

Στην κριτική επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Καθηγητής του Παντείου Δημήτρης Ποταμιάνος, συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του επιστημονικού κινηματογράφου και των ΜΜΕ από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το CAID (Centre of Applied Industrial Design, Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού), σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης με σύγχρονα οπτικοαουστικά συστήματα, καθώς και η προώθηση και διάδοσή της στο ευρύ κοινό. Συνολικά προβλήθηκαν 36 ταινίες από Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ισπανία, Ολλανδία, Δανία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Καναδά, Σενεγάλη, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία. Οι ταινίες βασίζονταν σε πραγματικά και τεκμηριωμένα στοιχεία για προβλήματα και λύσεις σε τομείς όπως: ιατρική, γενετική, βιολογία, ανθρωπολογία, βιομιμητική, κοσμολογία και νέες τεχνολογίες.

Μάθετε Περισσότερα