Προκηρύχθηκαν τα Επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το 2008

Τα 'Επιστημονικά Βραβεία Ιδρύματος Μποδοσάκη' είναι ένας θεσμός που λειτουργεί από το 1993, στο πλαίσιο των κοινωφελών σκοπών του ομώνυμου ιδρύματος. Με τα βραβεία αυτά το ΄Ιδρυμα επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελλήνων επιστημόνων, να ανταμείψει την συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης και του πολιτισμού, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.

Για το 2008, η 'Επιτροπή Βραβείων' που συνέστησε το Δ.Σ. του Ιδρύματος, αποφάσισε να χορηγήσει τέσσερα βραβεία, ύψους το καθένα 22.000 ευρώ, στους εξής επιστημονικούς τομείς: Στον τομέα των Θετικών Επιστημών, στον κλάδο των Μαθηματικών. Στον τομέα των Εφαρμοσμένων Θετικών Επιστημών, στον κλάδο των Θεωριών, των Μεθόδων και των Τεχνικών, των Βιοϊατρικών Εφαρμογών της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών - Οικονομικών Επιστημών, στον κλάδο της Οικονομικής Επιστήμης/Πολιτικής Οικονομίας. Στον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών, στον κλάδο της Στοχευμένης Ανάπτυξης Φαρμακευτικών Ουσιών.

Τα Βραβεία θα απονεμηθούν σε ΄Ελληνες κατά την ιθαγένεια, το γένος ή την καταγωγή. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όσοι γεννήθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου 1967. Κριτήριο για την απονομή θα είναι η εξαιρετική συμβολή των υποψηφίων στον επιστημονικό τομέα τους και η διεθνής αναγνώριση του κατά το δυνατόν ολοκληρωμένου έργου τους.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα βραβεία λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2007.

Για διευκρινίσεις και πληροφορίες, επικοινωνήστε με το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, τηλ. 210 3222042.

Μάθετε Περισσότερα