Επτά Σοφοί καρδιοαγγειοχειρουργοί σε Συμπόσιο στην Αθήνα

Επτά πρωτοπόροι επιστήμονες του τομέα της καρδιοαγγειοχειρουργικής θα συναντηθούν στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο των Επτά Σοφών που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου 2007, στην Αθήνα και στους Δελφούς αντίστοιχα. Πρόκειται για τους διακεκριμένους χειρουργούς Alain Carpentier, Denton Cooley, Adib Jatene, Donald Ross, Albert Starr, Juro Wada και Magdhi Yacoub, οι οποίοι θα μοιραστούν με το ευρύ κοινό τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις του κλάδου τους.

Το Συμπόσιο βασίζεται στη μορφή του Συμποσίου των Επτά Σοφών της αρχαιότητας, όπου ιδιαίτερα μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι μετέφεραν τη σοφία και τη γνώση τους στους συνανθρώπους τους. Ο αρχαίος αυτός θεσμός προσαρμόστηκε στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και στους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης σε τομείς όπως η αρχιτεκτονική, η τεχνολογία, το περιβάλλον, η ενέργεια, κ.ά.

Την πρώτη μέρα , στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας, οι Επτά Σοφοί θα απαντήσουν σε γενικές ερωτήσεις για τη ζωή, τον άνθρωπο, θέματα ηθικής, κ.λπ. Την επόμενη μέρα, στους Δελφούς, θα ασχοληθούν με ειδικότερα θέματα της Ιατρικής και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις συναδέλφων τους. Οι απόψεις των καρδιοχειρουργών θα καταγραφούν και θα αποτελέσουν κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές επιστημόνων.

Στο μέλλον το Συμπόσιο των Επτά Σοφών θα αφιερωθεί σε διαφορετικά θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, με προσκεκλημένους αναγνωρισμένους φιλοσόφους και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.