Ημερίδες για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο σε Ιωάννινα και Μυτιλήνη

14.03.2007

Το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης της έρευνας και της τεχνολογίας, θα παρουσιαστεί σε ημερίδες που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ, στις 20 και 23 Μαρτίου 2007, στα Ιωάννινα και στη Μυτιλήνη, αντίστοιχα.

Η εκδήλωση στα Ιωάννινα συνδιοργανώνεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Επιτροπή Ερευνών, Γραφείο Διαμεσολάβησης) και το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, ενώ η εκδήλωση στη Μυτιλήνη με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι δύο εκδηλώσεις υποστηρίζονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τη Μόνιμη Εθνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Κύριος ομιλητής των ημερίδων είναι ο Δρ Χρ. Βασιλάκος από τη Μόνιμη Εθνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, οποίος θα παρουσιάσει τα Ειδικά Προγράμματα του 7ου ΠΠ, τους κανόνες συμμετοχής και τα μέσα υλοποίησης. Εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης θα παρουσιάσουν τις δράσεις του Εθνικού Σημείου Επαφής για την ενημέρωση και υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής στο 7ο ΠΠ, καθώς και πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή επιτυχημένων προτάσεων, την ανεύρεση εταίρων, τα συμβόλαια, κ.ά.

Σημειώνεται πως το ΕΚΤ έχει ήδη πραγματοποιήσει σχετικές εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη.

Μάθετε Περισσότερα