1η Διεθνής Έκθεση Εξοικονόμησης & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας EnergyReS

Νέες τεχνολογίες και ολοκληρωμένες εφαρμογές που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην προώθηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και στη μείωση της άσκοπης σπατάλης ενεργειακών πόρων από ιδιώτες και επιχειρήσεις θα παρουσιαστούν στην 1η Διεθνή Έκθεση Εξοικονόμησης & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας EnergyReS, στις 8-11 Μαρτίου στην Αθήνα. Στην έκθεση συμμετέχει το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας που έχει ως στόχο την προώθηση και αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη High Technology Expo Ltd και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΥΠΕΧΩΔΕ, και με επιστημονικό συντονιστή το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τη διαχείριση, την ορθολογική χρήση και τις μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κ.ά. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις όπου θα παρουσιαστούν το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο, οι δυνατότητες χρηματοδότησης σχετικών ερευνητικών έργων, καθώς και επιτυχημένες εφαρμογές. Στόχος της έκθεσης είναι τόσο η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του τομέα, όσο και η επίτευξη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών και η προσέλκυση νέων επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας, αποτελεί κοινοπραξία με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), εταίρους τον ΕΟΜΜΕΧ και τις εταιρείες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης ΕΒΕΤΑΜ, ΕΚΕΠΥ, ETAKEI, ETAT, και συνεργάτες τα Τεχνολογικά Πάρκα Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στο περίπτερο του Κέντρου θα παρουσιαστούν οι δράσεις του για την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών, την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και την επίτευξη διεθνών συμφωνιών μεταφοράς τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τη θεματική περιοχή 'Ενέργεια' του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο, παρέχει ενημέρωση και υποστήριξη σε ερευνητικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης της έρευνας και τεχνολογίας.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (εγκαίνια: 08/03, 17:00-21:00, ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 09/03-Κυριακή 11/03, 10:00-21:00).