Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας βραβεύει τους εφευρέτες

Ο τρίτος διαγωνισμός για την απονομή χρηματικών βραβείων και τιμητικών επαίνων σε εφευρέτες ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εφευρέτες με εθνικές, ευρωπαϊκές ή διεθνείς αιτήσεις για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, οι οποίες έχουν ημερομηνία προτεραιότητας ή ημερομηνία κατάθεσης μεταγενέστερη της 1ης Φεβρουαρίου 2002 και δημοσίευση ή χορήγηση διπλώματος έως και την 31η Ιανουαρίου 2007. Την περίοδο της κατάθεσης της αίτησης, οι εφευρέτες θα πρέπει να είχαν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 2 Απριλίου 2007. Η επιλογή των εφευρέσεων θα γίνει από την Επιτροπή Αξιολόγησης Εφευρέσεων, με κριτήρια την ιδιαίτερη εφευρετική δραστηριότητα και τις προοπτικές για τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Παντανάσσης 5, 15125 Παράδεισος Αμαρουσίου, κα Γ. Σακελλαροπούλου, τηλ.: 210 6183538, fax: 210 6183575, e-mail: zsak@obi.gr, http://www.obi.gr.