Διαγωνισμός για 'Μικρούς Εφευρέτες' από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

12.01.2007

Διαγωνισμό για καινοτόμες ιδέες μαθητών από τα Λύκεια Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος 'ΕΡΜΗΣ - ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΥΡΕΣ'. Ο διαγωνισμός 'Mικροί Εφευρέτες', που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιουνίου 2007, θα δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να διακριθούν, αλλά και να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε εμπορικά προϊόντα ή υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός καλύπτει τέσσερις θεματικές περιοχές: Ενέργεια και Περιβάλλον, Τηλεπικοινωνίες, Πληροφορική και Μηχανές και Κατασκευές. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα αποστέλλουν στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών τις προτάσεις τους που, στη συνέχεια, θα αξιολογούνται από Ειδική Επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Όσες προτάσεις διακρίνονται για τη μοναδικότητα και την καινοτομία τους θα μετατρέπονται, κατόπιν συνεργασίας του ΕΠΠ και του Μικρού Εφευρέτη, σε προϊόντα ή υπηρεσίες προς το ευρύ κοινό.

Οι τρεις καλύτερες καινοτομικές ιδέες για κάθε θεματική περιοχή θα βραβευτούν από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΠΠ καθ. Π. Γρουμπό με το βραβείο 'Κύρος Γρανάζης', σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη των εργασιών του προγράμματος στις 29 Ιουνίου. Το πρώτο βραβείο 'αντιστοιχεί' σε χρηματική αμοιβή 1.500 ευρώ, το 2ο σε 1.000 ευρώ και το 3ο σε 500 ευρώ. Οι βραβευμένοι μαθητές, με την υποστήριξη του ΕΠΠ, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν τις ιδέες τους με πατέντα, να τις μετατρέψουν σε προϊόντα ή υπηρεσίες ή/ και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Το Πρόγραμμα 'ΕΡΜΗΣ - ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΥΡΕΣ' χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και, ιδιαίτερα των νέων, στις νέες τεχνολογίες. Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει αναπτύξει ειδική δικτυακή πύλη με πληροφορίες για τις πολλαπλές δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος (www.farosgnosis.gr).

Πληροφορίες:
Επιστημονικό Πάρκο Πατρών Α.Ε.
οδός Σταδίου, Πλατάνι, 26504, Πάτρα
Τηλ.: 2610 911550-1
Fax: 2610 994106
E-mail: info@psp.org.gr
http://www.psp.org.gr