Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μοριακής Βιολογίας ενισχύει 21 νέους ερευνητές

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα οι 21 νέοι επιστήμονες που θα ενισχυθούν από το πρόγραμμα 'Young Investigator Programme' του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (European Molecular Biology Organisation, EMBO). Οι ερευνητές, που επιλέχθηκαν μεταξύ 150 υποψήφιων από όλη την Ευρώπη, θα ενισχυθούν με χρηματικό βραβείο 15.000 ευρώ ανά έτος, για περίοδο τριών ετών, καθώς και με ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης, δικτύωσης και καθοδήγησης από τον Οργανισμό.

Το πρόγραμμα, που λειτουργεί από το 2000, απευθύνεται σε νέους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και βρίσκονται σε στάδιο που μπορούν να συγκροτήσουν το πρώτο ανεξάρτητο εργαστήριό τους. Στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή τους, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από νέες ευκαιρίες συνεργασιών και χρηματοδότησης. Ήδη 70 νέοι επιστήμονες έχουν ενισχυθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι επιστήμονες που διακρίθηκαν το 2006 εργάζονται σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στη Γαλλία, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ελβετία και την Ιταλία. Μεταξύ αυτών είναι και ο Έλληνας Δρ Μίλτος Τσιαντής από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.embo.org/