Ανακοινώθηκαν οι πρώτες προσκλήσεις του 7ου ΠΠ

22.12.2006

Οι πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ ανακοινώθηκαν σήμερα στο δικτυακό τόπο της CORDIS. Οι προσκλήσεις καλύπτουν όλα τα Ειδικά Προγράμματα (Συνεργασία, Ιδέες, Ανθρωποι, Ικανότητες, Ευρατόμ) και έχουν καταληκτικές ημερομηνίες τον Απρίλιο-Μάιο 2007.

Το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, με συνολικό προϋπολογισμό 53,2 δισ. ευρώ, αποτελεί το κύριο μέσο χρηματοδότησης με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει δράσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε όλους σχεδόν τους επιστημονικούς τομείς για την περίοδο 2007-2013.

Το ΕΚΤ έχει οριστεί Εθνικό Σημείο Επαφής για σειρά θεματικών περιοχών και ειδικών προγραμμάτων του 7ου ΠΠ. Διαθέτει, δε, μακρόχρονη εμπειρία ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τα Προγράμματα Πλαίσιο και άλλα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για τα νέα, τις εκδηλώσεις και τις τελευταίες εξελίξεις του 7ου ΠΠ, μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Υποστήριξης (κα Γ. Μαζιώτη, Τηλ.: 210 7273925, e-mail: fp7@ekt.gr).

Οι αναλυτικές προσκλήσεις, τα προγράμματα εργασίας και ο οδηγός είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο της CORDIS.