Πρόγραμμα για ερευνητικές συνεργασίες στα Δυτικά Βαλκάνια

15.12.2006

Νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για ερευνητικές συνεργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος 'South-East European ERA-NET-SEE-ERA-NET' ανακοίνωσε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρόκειται για πιλοτική κοινή πρόσκληση 14 χωρών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με στόχο την επέκταση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας στα Δυτικά Βαλκάνια (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, FYROM, Κροατία, Σερβία & Μαυροβούνιο) και το συντονισμό και υποστήριξη των ερευνητικών πολιτικών και δράσεων.

Συγκεκριμένα, η κοινή πρόσκληση ανακοινώθηκε σε Ελλάδα, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, FYROM και Αλβανία. Απευθύνεται σε Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις και αφορά τα ακόλουθα έργα:

- Ερευνητικά έργα στα οποία συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις φορείς από τρεις διαφορετικές χώρες (η μία τουλάχιστον από τα Δ. Βαλκάνια)
- Έργα δικτύωσης στα οποία συμμετέχουν τουλάχιστον πέντε φορείς από τρεις διαφορετικές χώρες (οι δύο τουλάχιστον από τα Δ. Βαλκάνια)
- Θερινά σχολεία στα οποία μετέχουν τουλάχιστον τρεις φορείς από τρεις διαφορετικές χώρες (η μία τουλάχιστον από τα Δ. Βαλκάνια).

Οι θεματικές περιοχές επιλέχτηκαν με βάση τις προτεραιότητες των χωρών στα Δυτικά Βαλκάνια και καλύπτουν τους τομείς: Τρόφιμα-Γεωργία-Βιοτεχνολογία (Αειφόρος παραγωγή και διαχείριση βιολογικών πόρων σε αγροτικό, δασικό και θαλάσσιο περιβάλλον), Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Έρευνα εφαρμογών), Περιβάλλον (Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες).

Στο πλαίσιο των έργων θα χρηματοδοτηθούν δράσεις για την κινητικότητα των ερευνητών, αμοιβές νέων ερευνητών, διοργάνωση εκδηλώσεων, εξοπλισμό, αναλώσιμα, κ.λπ. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 31η Μαρτίου 2007.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (κα Παρασκευή Αφεντάκη, Email: pafe@gsrt.gr) και στο δικτυακό τόπο του προγράμματος.

Μάθετε Περισσότερα