Συνέδριο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληροφορικής

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) καλούνται να συμμετάσχουν στο πανευρωπαϊκό συνέδριο 'European ICT Conference on Research and Technology Development' που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 29-30 Ιανουαρίου 2007. Στόχος είναι η δικτύωση των ΜΜΕ, η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ΤΠΕ και η ανεύρεση συνεργατών για την από κοινού υποβολή προτάσεων στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τους τουρκικούς φορείς TUBITAK, TAGES και TBV, στο πλαίσιο των έργων EASIER και SEE Innovation, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημειώνεται πως στο έργο EASIER συμμετέχουν 16 οργανισμοί από 12 χώρες, μεταξύ των οποίων, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ο ΣΕΠΒΕ και η κυπριακή εταιρεία First Element Ventures.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ICT)' του 7ου ΠΠ και οι αντίστοιχες τεχνολογικές πλατφόρμες, ενώ θα πραγματοποιηθούν 15 συναντήσεις δικτύωσης (Networking Sessions) εστιασμένες, κυρίως, στις θεματικές περιοχές της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος. Θα συμμετάσχουν, δε, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ αναμένονται περίπου 350 εκπρόσωποι εταιρειών πληροφορικής και ΜΜΕ από 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, και συγκεκριμένα για τα προγράμματα που υποστηρίζουν τις ΤΠΕ και τις Τεχνολογικές Πλατφόρμες, να ανταλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες, καθώς και να αναζητήσουν συνεργάτες και ιδέες για υποβολή προτάσεων.

Οι φορείς και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις των έργων τους στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου (ενότητα 'Submit your Project Ideas'). Καλύπτονται έξοδα διαμονής (δύο διανυκτερεύσεις) και γεύματα, ενώ τα έξοδα μετακίνησης θα πρέπει να καλυφθούν από τον ίδιο το φορέα. Οι ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Μαρία Κουτροκόη, Τηλ.: 210 7273917, Email: mkoutr@ekt.gr, Μαρία Σαμαρά, Τηλ.: 210 7273904, Email: samara@ekt.gr) και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας (Andreas Baresel-Bofinger, Email: sepve@sepve.org.gr).

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 1η Δεκεμβρίου 2006, ενώ οι φορείς που θα επιλεχθούν (περίπου 10 ελληνικοί φορείς και ΜΜΕ) θα ανακοινωθούν στις 29 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως το έργο EASIER υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 'Έρευνα και Καινοτομία' του 6ου ΠΠ και στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών ΜΜΕ και των ερευνητικών οργανισμών, μέσω της συμμετοχής τους σε έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της αξιοποίησης περιφερειακών δικτύων και της διαμόρφωσης νέων διεθνικών συνεργασιών.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στους δικτυακούς τόπους του συνεδρίου και του έργου EASIER.