Ανακοινώθηκαν οι Εθνικοί Εκπρόσωποι για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ

27.10.2006

Τους Εθνικούς Εκπροσώπους για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, καθώς και για τα προγράμματα COST (Εuropean Cooperation in the Field of Scientific and Technical Research- Committee of Senior Officials) και ESFRI (European Research Forum in Research Infrastructures) ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Κύρια αρμοδιότητά τους είναι η εκπροσώπηση της χώρας στη διαχείριση του ΠΠ, η προώθηση των ελληνικών θέσεων στη διαμόρφωση των προγραμμάτων εργασίας και η παρακολούθηση της ελληνικής συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, οι Εθνικοί Εκπρόσωποι συμμετέχουν σε Διαχειριστικές Επιτροπές για το σχεδιασμό και την αναμόρφωση των προγραμμάτων εργασίας του 7ου ΠΠ, τον καθορισμό των μέσων υλοποίησης ανά θεματική προτεραιότητα, του περιεχομένου των προκηρύξεων και των κριτηρίων αξιολόγησης, κ.ά. Ο βαθμός εμπλοκής τους στην έγκριση μεμονωμένων έργων από την εφεδρική λίστα επιτυχόντων δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Η ομάδα εκπροσώπησης κάθε προγράμματος αποτελείται από τον Εθνικό Εκπρόσωπο, τον αναπληρωτή του και δύο εμπειρογνώμονες. Οι 78 Εκπρόσωποι προέρχονται από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, εταιρείες και από τη ΓΓΕΤ. Το 43,5% των Εκπροσώπων προέρχεται από την Περιφέρεια, ενώ περίπου το 22% είναι γυναίκες.