Έκθεση ΕΚΚΕ για τις κοινωνικές επιστήμες στον Πολυχώρο του ΥΠΑΝ

'ΕΚΚΕ: Κατανοώντας την κοινωνία του αύριο' είναι ο τίτλος της έκθεσης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) που πραγματοποιείται στον Πολυχώρο του Υπουργείου Ανάπτυξης (Λεωφόρος Μεσογείων 119, ισόγειο). Η έκθεση, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό από 22 Μαΐου μέχρι 9 Ιουνίου 2006 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-14.00), εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με το ερευνητικό και επιστημονικό έργο των εποπτευομένων από αυτό ερευνητικών φορέων.

Στόχος της έκθεσης είναι η εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με το αντικείμενο των κοινωνικών επιστημών και της κοινωνικής έρευνας. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν ποικίλες πλευρές της κοινωνίας μέσα από την παρουσίαση, με οπτικοακουστικά μέσα, του περιεχομένου και των πορισμάτων διαφόρων ερευνητικών προγραμμάτων. Επίσης, στην Έκθεση προβάλλεται ο τρόπος με τον οποίον η κοινωνική έρευνα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Στον ίδιο χώρο παρουσιάζονται οι εκδόσεις του ΕΚΚΕ, τα νέα ηλεκτρονικά εργαλεία οργάνωσης και λειτουργίας της βιβλιοθήκης του καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια που πληροφορούν το κοινό για τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Το ΕΚΚΕ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έχει έδρα την Αθήνα, εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης (ΓΓΕΤ) και είναι ο σημαντικότερος δημόσιος φορέας στον τομέα της κοινωνικής έρευνας. Αποτελείται από τρία αυτόνομα Ερευνητικά Ινστιτούτα (Ινστιτούτο Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας, Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής, Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας) και από τρεις Διευθύνσεις.

Μάθετε Περισσότερα