Επενδύοντας στο 'Ψηφιακό Μέλλον' των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το νέο πρόγραμμα 'Ψηφιακό Μέλλον' για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Κοινωνίας της Πληροφορίας από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανακοίνωσε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Κοινωνία της Πληροφορίας' του Γ΄ ΚΠΣ και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος 'Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά'. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα περαιτέρω αύξησης κατά 40%, ενώ η δημόσια δαπάνη θα κυμανθεί σε ποσοτό 45%-55% του προϋπολογισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση των νέων τεχνολογιών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ολοκληρωμένη ηλεκτρονική υποστήριξη ενδοεπιχειρησιακών και διεπιχειρησιακών διαδικασιών, η ενίσχυση του ηλεκτρονικού επιχειρείν, η ανάπτυξη νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου για τα δίκτυα υψηλής ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια για την εισαγωγή των ΜΜΕ στην ψηφιακή οικονομία, τα οποία θα εντάσσονται σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Εγκατάσταση και λειτουργία η αναβάθμιση των Πληροφοριακών Συστημάτων για ολοκληρωμένη υποστήριξη των επιχειρησιακών διαδικασιών
- Χρήση Πληροφοριακών Συστημάτων για ολοκληρωμένη υποστήριξη των επιχειρησιακών διαδικασιών με το μοντέλο του ASP
- Δημιουργία, διαχείριση και διανομή ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Τα προτεινόμενα έργα θα πρέπει να έχουν διάρκεια έως ένα έτος. Ο επιδοτούμενος προϋπολογισμός ανά έργο θα κυμαίνεται από 100.000 έως 800.000 ευρώ, χωρίς να ξεπερνά το 40% του κύκλου εργασιών τις επιχείρησης κατά το έτος 2005, ενώ το ποσοστό επιχορήγησης θα κυμανθεί από 45% έως 55%, ανάλογα με την περιφέρεια εγκατάστασης των μονάδων.

Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας το έντυπο που είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο www.psifiakomellon.gr, έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2006. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έντυπων δικαιολογητικών είναι η 25η Σεπτεμβρίου 2006.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις επιχειρήσεις που μπορούν να συμμετάσχουν, τις επιλέξιμες δαπάνες, κ.ά. είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του προγράμματος.

Μάθετε Περισσότερα