Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο γρήγορο Διαδίκτυο στο κέντρο της Αθήνας

Ασύρματη πρόσβαση στο γρήγορο Διαδίκτυο παρέχεται δωρεάν στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την εξοικείωση των πολιτών και την ανάδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων που παρέχει το γρήγορο Διαδίκτυο στην καθημερινή ζωή και την εργασία τους. Το έργο εντάσσεται στην Ψηφιακή Στρατηγική της Κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, στο Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας έως το 2008. Χρηματοδοτείται από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας και υλοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η πρόσβαση στο Δημόσιο Ασύρματο Δίκτυo της πλατείας Συντάγματος (athenswifi) είναι ελεύθερη σε όλους τους πολίτες, αρκεί να διαθέτουν έναν φορητό υπολογιστή ή έναν υπολογιστή χειρός που υποστηρίζει τεχνολογίες WiFi. Συγκεκριμένα, ο χρήστης αρκεί να πληκτρολογήσει τον αριθμό που θα εμφανιστεί στην οθόνη του, μόλις προσπαθήσει να προσπελάσει μια ηλεκτρονική σελίδα, και συνδέεται αμέσως στο Διαδίκτυο.

Η ταχύτητα διασύνδεσης είναι ιδιαίτερα γρήγορη (πρωτόκολλα 802.11b/g), ενώ η συνολική χωρητικότητα της γραμμής με το Internet είναι 4Mbps. Το δίκτυο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, μέσω σημείων πρόσβασης (access points) που επικοινωνούν με τον κεντρικό εξοπλισμό του Υπουργείου Οικονομικών. Ανάλογες δράσεις προβλέπονται για 85 ακόμη σημεία της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο:
http://www.athenswifi.gr

Μάθετε Περισσότερα